Parin viikon bloggaustauon aikana lomailtiin siis Goassa. Olihan siellä hieman kirkkaampaa (paitsi jokailtaisten sähkökatkojen aikaan) ja lämpimämpää kuin kotimaassa. Piiitkiä hiekkarantoja, joita tallasi loputon määrä kaupustelijoita myymässä pähkinöitä, hedelmiä, jäätelöä, pesusieniä, sanomalehtiä, koruja, pashminahuiveja, vaatteita.. Palmut huojuivat, meri pauhasi, ravut kaivoivat asumuksiaan.

Jalkakäytävät (jos sellainen sattui olemaan) olivat kapeita ja huonokuntoisia. Paikasta toiseen liikuttiinkin edullisesti riksalla tai taksilla. 4-henkinen intialaisperhe skootterin selässä tai 8 ihmistä pikkuautoon sulloutuneena olivat arkipäivää. Tööttäys oli jatkuvaa, vilkun sijasta heilutettiin kättä ikkunasta ja tiellä löntystelevää sikaa tai lehmää väisteltiin tottuneesti. Kahden viikon aikana ei näkynyt ensimmäistäkään liikennevaloa ja vasemmanpuoleinen liikenne oli niin kaoottista, ettei skootterin tai auton vuokraaminen käynyt mielessäkään.

Rantapäiviä kertyi enemmän kuin tarpeeksi, mutta yritettiin kahlata läpi myös paikallista retkitarjontaa. Risteily Mandovi-joella, jolla luvattiin nähtävän krokotiilejä, nousi ykköseksi. Oli siellä kaikenmoisia muitakin ötököitä, lintuja ja valitettavan paljon roskaa, vesipulloja, muovipusseja.. Ympäristön puhtaanapito ei ylipäätäänkään ollut intialaisten ykkösjuttu.

Erittäin kivisen, vetisen ja hikisen jeeppimatkan päässä odottaneet Dudhsagarin vesiputoukset lienee Goa-turistille pakolliset. Ja missä turistit, siellä myös banaanin- ja pähkinännälkäiset apinat.

Kun "no thanks" kaikelle rihkamalle tuli jo niin luontevasti, uskaltauduttiin Anjunan hippimarkkinoille. Lähes samaa tavaraa siellä myytiin kuin majapaikan lähiputiikeissa, mutta kojuja oli mittavampi määrä. Kaiken krääsän keskeltä edukseen erottautuivat Intiassa asuvat länsimaalaiset, joiden tavarat olivat oikeaa käsityötä mm. nahkalaukkuja, rannekkeita ja koruja..

Jättimäiset, värikkäät maustesäkit ja huumaavilta tuoksuvat teekasat olivat se juttu jonka vuoksi markkinoille tultiin. Muutaman maustepussin olimme ostaneet aiemmalta mausteplantaasireissulta (joka oli enemmän keskittynyt kehoa eri tavoin hoitaviin mausteisiin ja öljyihin), mutta täällä valikoima oli runsaampi.

 

Vagator beachillä käytiin etsimässä kiveen hakattua Shiva-jumalaa. Muutaman rannan päästä päähän kävelyn ja opastuksen jälkeen se löydettiinkin.

Ensimmäisinä päivinä kummasteltiin vapaina kulkevia lehmiä. Loppulomasta väisteltiinkin jo tottuneesti lämpimiä kasoja. Taustalla aurinkovarjojen lomassa näkyy Candolimin rannalle yli 10 vuotta sitten jumiutunut River Princess. Sen pilkkominen ja pois vieminen oli vihdoin käynnissä.