Viime viikolla, iIllan kutkuttavan jännittävää SM-liigan kärkikamppailua odotellessa, oli aikaa tutustua Lahden uuteen panimoravintolaan, Alexin Panimoon. Vielä hieman keskeneräisen oloisen sisääntulon jälkeen paikasta kuoriutui melkoisen kotoinen pubi. Takaosasta löytyi suuri ruokailutila joka pitänee testata joku kerta.

Teerenpelistä siirtynyt ja Suomenlinnan Panimossakin käväissyt olutmestari on saksalainen, mutta hän on mieltynyt tsekkiläistyyppisiin oluisiin. Hanoista löytyy omissa pannuissa (näkyvät tiskin takana) porisseita ohratuotteita: vaaleaa, tummaa sekä ruis lageria. Lisäksi herra tiskin takana lupaili kesällä myös vehnää saatavan.

 
Vaalea lager & ruis lager
 
Makua todellakin löytyy verrattuna peruskamaan (jota sitäkin valikoimista löytyy) ja hinnat ovat ainakin näin alkutaipaleella lompakolle suotuisat. Jos Teerenpelissä saa tuopposesta pulittaa suolaisesti yli 7€, täältä se irtoaa jopa reilusti alle 6:n. Näiden kahden vertailussa myös rennompi saksalais-tsekkiläinen tunnelma on Alexin Panimon eduksi.
Oluisiin panostavat pubit eivät taida olla lahtelaisten makuun (esimerkkinä kuopattu Molly Malone's), mutta peukut ylös, että porukka tänne löytää ja omakseen ottaa!

Lätkässä hämäläiset pesivät selän 5-1, mutta kyllä kymmenestä savolaiskannattajasta lähtee enemmän ääntä kuin 4500:sta lahtelaisesta!

                                                                                                 *****

EDIT.  Ei peukut riittäneet.. R.I.P Alexin Panimo 20.10.2012