Meniköhän tuo taivutus nyt oikein, kummalta kuulostaa.. No joka tapauksessa, jos ei omista pakastinta ja työkaveri on löytänyt kaikkien kehuman jäädytetyn suklaakakun ohjeen, ja haluaisi niin kovasti sitä maistaa, kun kaikki sitä tosiaan ovat niin taivaalliseksi mainostaneet, muttei usko siihen itse kykenevänsä ja uskoo, että minä varmasti onnistuisin, kun "sinähän oot niin taitava ja tehny herkkuja meille ennenkin" niin kovien pakkasten tulo on tässä tapauksessa erittäinkin tervetullutta.

"Se löytyy Olivian ruokasivuilta, tällanen kun Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku. Itseasiassa mä kävin tulostaa sulle tän ohjeen ja me kyllä luvataan syödä se jos vaan teet!" Kaikki oli siis tehty erittäin helpoksi.

Ei ollut reseptikään vaikeimmasta päästä: ei uunia, ei liivatteita, vain vatkausta ja jäädytystä. Lopputulos oli todellinen suklaaöveri, herkkuperseiden unelma. Muut tykkäsivät, minun makuuni hieman liian suklaista ja makeaa. Suklaakakut kun tarvitsevat mielestäni aina jonkun marjan/ hedelmän/ raikastajan (tästä olen ehkä maininnut muutaman kerran aiemminkin). Mutta jos tykkäät syödä suklaajäätelöä isolla kauhalla suoraan paketista niin tee tätä!

Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

pohja
9 suurta grahamkeksiä
35 g voita
 
täyte
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
150 g (1,8 dl) sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
(100 g pekaanipähkinöitä)
koristeeksi suklaarouhetta

Alkuvaroitus: tämän kakun pitää ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli! Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.

Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria (noin desilitra). Lisää vanilliinisokeri. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi. Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele.

Yhdistä kuvat ja kuvittele kakku! Suklaarouheen sijaan koristelin pekaaneilla.