Lauantaina Mies unohti eväänsä kotiin ja pyysi tuomaan ne töihin (työmatka on siis n. 200 metriä). Loppuun heitti vielä otsikossa olevan toiveen. "Vähän kiire tulee" totesin, aikaa oli nimittäin 1,5 tuntia. Samalla mieleeni pätkähti Jytiksen kanelimuffat ja Pitkän halipullat, molemmat siis samoja tosi nopeita kanelipullia tyyliin pullaa-muttei-hiivaa. Alkuperäinen ohje kotoisin Omenamintulta.

 
Puhelinsoiton jälkeen kerkesin vielä puoli tuntia selailla olematonta asuntotarjontaa ja nyökytellä BTD:n aivan loistavan Phoenix risingin tahtiin kunnes totesin, että nyt on oikeasti kiire. Täydellisen avovaimon (heh) nopeaakin nopeammat pikapullat valmistuivat sitten reilussa puolessa tunnissa. Aikaa jäi siis hyvin leikata muikkukukosta paksut siivut ja kääriä ne voipaperiin, laittaa tuohikonttiin mukaan iso köntti voita ja niitä lämpimäisiä ja kaataa vielä maitoa kossupulloon. Tai sitten vaan otin pullien seuraksi Saarioisten mikrokeiton jääkaapin ylähyllyltä.

Kaneli-pikapullat (8 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
3/4 dl margariinia
2 dl maitoa
1 kananmuna

täyte
1 tl kanelia
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita sulatettuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa rasva, maito sekä muna ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti pehmeäksi taikinaksi. Annostele puolet taikinasta 8 (paperiseen vuokaan tai) muffinipellin voideltuun syvennykseen.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja ripottele taikinan päälle. Jaa loppu taikina täytteen päälle. Mulla tuli täytettä sen verran reilusti että levitin sitä vielä pullien päälle, alkuperäisessä ohjeessa pullat voideltiin munalla ja pintaan ripoteltiin mantelia. Paista noin 20 minuuttia.

Pitkän tavoin siirsin pullat vuokiin vasta kypsinä. Älä paista taikinaa paperivuoassa, sillä ne jäävät kiinni.