Ahmin juuri vielä pikkuisen lämpimän palan ehkä maailman parasta raparperipiirakkaa. Löysin sen Virkatulta linnulta, joka löysi sen Lounatuuliasta, joka löysi sen Hämeenkyrön Maisemakahvilan emännältä. Lounatuulian Pauliinalla on muuten kiva blogi ja koti. Loppupäivän päässä soi "Mitä se lounatuuli nauraa, se nauraa jos joku on iloinen..". Sietämätön rallatus! Joskus Italian pataa tehdessä päähän jäi soimaan Masturbaatio ilman käsiä. Hitsi mitä aasinsiltoja..

Raparperipiiras

muruseos
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle
noin 1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.