Olen kova leipomaan kakkuja kunhan vaan joku söisi. Siispä nämä juhlapäivät on pyhitetty minun kakkutekeleilleni. Halusin kokeilla vaihteeksi jotain moussea täytteeseen ja kaupasta mukaani tarttuikin mango-passionmoussejauhetta. Siitä säveltäen tuli tällainen tuotos. Tumma kaakaojauhe oli päässyt loppumaan joten pohjasta tuli vaaleampi. Kuorrutetta on yleensä aina liian vähän joten tein reilun annoksen. Ohje on sopiva halk. 20cm:n irtopohjavuokaan.
Mango-Passionmoussekakku
pohja:
4 munaa2 dl sokeria3/4 dl perunajauhoja1/2 dl vehnäjauhoja3 rkl kaakaojauhetta2 tl leivinjauhetta
täyte:
1 dl Flora Vispiämango-passionmoussea (tehty pakkauksen ohjeen mukaan)1 prk (200g) mangoviipaleita3 liivatettakuorrutus:
100g tummaa suklaata100g maitosuklaata100g margariiniaVaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sihdaten taikinaan. Sekoita varoen. Kaada pellille ja paista 225 asteessa n.7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi pyörylää irtopohjavuoan pohjaksi + kanneksi ja suikaleet reunoiksi. Vuoraa irtopohjavuoka ensin leivinpaperilla ja sitten kakkupohjalla.
Vaahdota Flora Vispi. Tee mousse pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kuutioi mangot. Yhdistä aineet. Kuumenna tilkka mangojen lientä ja sulata liotetut liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja laita kansipohja päälle. Anna muhia seuraavaan päivään.
Sulata suklaat ja margariini ja kaada kakun päälle. Koristeena käytin säilykeaprikooseja.