Juhannusta vietettiin kaveriporukassa nyyttäriperiaatteella. Meidän pienperheemme osallistui mansikkaisella kakulla ja broileripiirakalla. Juhannuseväisiin kuului mm. naudan sisäfilepihvejä (kokille kiitokset hyvästä marinoinnista ja grillauksesta!), täytettyjä herkkusieniä, uusia perunoita ja broilerisalaattia. Juomapuolesta mainittakoon mm. kuohari (Asti Gancia), punkku (Diablo), snapsit (Smirnoff), konjakki ja lakkalikööri..

Ruiskuorinen Broileri-kasvispiirakka

1 pkt ruistaikinaa
 
1½ dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
 
400 g broilerin fileesuikaleita
pala purjoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl currya
100g pippurituorejuustoa
1 paprika pieninä kuutioina
1 maustekurkku kuutioina
n.1 dl ranskankermaa
2 munaa
 
voiteluun: munaa
 

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata ruistaikina.

Ruskista kasarissa fileesuikaleet ja sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot, paprikakuutiot sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää maustekurkku kuutioina ja kananmunat. 

Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja 200-asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi ohueksi levyksi. 

Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi kerrokseksi. Pyöreään piirakkavuokaan riittää täytettä n. 2/3 ohjeen määrästä, riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi piirakalle. Voitele kananmunalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi. Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.