Tällaista piirakkaa sain aikaiseksi mökiltä tuoduista raparpereista. Sekaan laitoin piristämään hieman pakastemansikoita. Olipa ihanan kesäisen makuista vaniljajäätelön kanssa nautittuna.

Kaura-Raparperipaistos
                                                     
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
125 g margariinia
               
täyte                                               
500 g raparperia
mansikoita
1 dl ruokosokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa                                                       

Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt margariini. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Kuori ja paloittele raparperit. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle. Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.

                          
 
                   
 
       Viime kesänä istutetut oman pihan raparperit ovat vielä kovin ohuita..