Toukokuun ruokahaasteeseen oli osallistunut tosi erikoinen ohje jossa samaa taikinaa käytettiin suolaisiin ja makeisiin sarviin. Näppärää! Samaan aikaan pähkäilin mitä antaa lahjaksi syntymäpäiviään viettäville äidille ja ukille joilla on jo kaikkea.. Siispä ruokalahjat ovatkin IN. Tein kertaheitolla tupla-annoksen josta puolet annoin lahjaksi ja sain vielä itsellekin maisteltavaa. Taikina oli ihanan pehmeää ja helppo tehdä ilman vaivausta. Kiitoksia Herkku ja Koukku ja onnittelut pronssisijasta!

Kookossarvet 16 kpl

7 1/2 dl vehnäjauhoja
150g margariinia
2 1/2 dl kookosmaitoa
1 ps kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/3 tl suolaa

Nypi jauhot ja pehmeä margariini murumaiseksi seokseksi. Sekoita kuivahiiva sekä suola ja sokeri joukkoon. Lämmitä kookosmaitoa hieman, lisää joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna kohota hetken aikaa ja tee täytteet sillä aikaa. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi (halk. 30cm). Leikkaa ympyrät kahdeksaan osaan ja täytä kolmiot. Kieritä palat paksuimmasta päästä aloittaen sarviksi. Kohota 15 minuuttia ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Yrttitäytteeksi puoleen taikinasta laitoin valmista pestoa purkista.

Kun olet kaulinnut taikinan, levitä tahna koko taikinan päälle, sitten leikkaa taikina kolmioiksi ja rullaa.

Vanilja-kanelitäyte (kahdeksalle sarvelle)

1 prk (125g) vaniljavanukasta
sokeria,
kanelia

Kun olet kaulinnut taikinan ympyräksi, ripottele päälle sokeria (saa olla ihan kunnolla) sekä kanelia. Leikkaa taikina kahdeksaan kolmioon. Laita teelusikallinen vanukasta jokaisen kolmion paksuimpaan osaan. Ei yhtään enempää koska sitten se tursuaa ulos. Rullaa varovasti paksuimmasta päästä alkaen sarviksi. Voit ripotella kanelia päälle vielä lopuksi.