Tämä on yksi Pastanjauhantaa:n suosikkiresepteistäni. Vähän pitää aina kapinoida ja käytinkin vihreitä oliiveja (mustat kivettömät ovat hirveitä!) sekä kielloista huolimatta KEVYTtuorejuustoa vieläpä puolikkaan annoksen. Meille tämä on maistunut näin:
Meksikolainen dippi
200 g kevyttuorejuustoa 1 sipuli hienonnettuna 1 paprika hienonnettuna 300-400 g hirvijauhelihaa (ei tullut köntsää punnittua) 1 tölkki tomaattimurskaa 1 tl valkosipulimurskaa 1 pussi taco-mausteseosta 1 maustemitta suolaa mustapippuria 1 tl sokeria pari tippaa tabascoa jalapenoja viipaloituna 10 cm purjoa viipaloituna 150 g juustoraastetta oliiveja viipaloituna nachojaKuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä tuorejuusto uunivuokaan.
Ruskista sipuli, paprika ja jauheliha. Lisää tomaatit ja valkosipulimurska. Mausta mausteseoksella ja keitä ilman kantta noin viisi minuuttia. Mausta lisää ja maista välillä. Lihakastikkeen on oltava sakeaa.
Levitä kastike juuston päälle ja ripottele pinnalle viipaloidut jalapenot, purjo ja juustoraaste. Koristele pinta viipaloiduilla oliiveilla ja kuorruta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes se alkaa kuplia ja juusto saa hiukan väriä.
Meksikolaisen ruoan kera tietysti mehikolaista olutta, Coronaa. Olut ei mikään suosikkini muuten ole, aika valjua litkua. Hitaana nautiskelijana suostun juomaan mitä tahansa olutta jos vain vaahto kestää loppuun asti. Coronassa sitä ei ole vaikka kuinka ravistaisi. Enemmän tässä onkin kyse fiiliksestä: pullon muoto, viipale limeä ja hieman tulinen ruoka. Ensikulauksessa palasin jonnekin Välimeren rannalle...