Pari vuotta sitten Samoksella söin rantaravintolassa simppeliä mutta maukasta kanaa. Ravintolan emäntä suositteli tätä kovin ja mieleen onkin jäänyt "this is my motherrrs, my motherrrs plate"-kreikkalaisaksentilla. En ole varma oliko annos edes tämä nimeltään mutta meillä se on näin. Liekö sitten ollut "my mothers old familyrecipe", koska samanmakuista sain aikaan myös kotoSuomessa. Aiemmin olen tehnyt kastikkeen kokonaisille fileille, tällä kertaa käytin suikaleita.
Mother's Plate
broilerin suikaleita1 sipuli1 tl valkosipulimurskaa1/2 rasiaa herkkusieniäyrttimaustettua tomaattimurskaasuolaasokeriamustapippuriatuoretta persiljaatuoretta oreganoafetajuustoaRuskista broilerit ja pilkottu sipuli. Lisää puolivälissä valkosipulimurska ja halkaistut herkkusienet. Heitä pannulle tomaattimurska sekä mausteet ja hauduttele hetki. Lisää lopuksi silputut yrtit ja fetajuusto.
Minusta tätä voi syödä niin riisin kuin pastankin kanssa (alkuperäisen annoksen ranskalaiset eivät ehkä ole paras vaihtoehto). Tällä kertaa seurana oli ohrasuurimoita.
Se aito ja alkuperäinen Mother's Plate.. (Samos -07)