Jo pitkään kokeilulistalla ollut Portteripaisti pääsi testaukseen kun pakastinta tyhjentäessä eteen osui hirven vasan paisti. Ohje on muunneltu meidän lihaköntille sopivaksi. Lisäkkeenä uunijuureksia: lanttua, porkkanaa ja parsakaalia sekä padassa muhineet sipulit ja herkkusienet.

Portteripaisti

600 g hirven vasan sisäpaistia
öljyä
suolaa+pippuria
puoli pulloa portteria (meillä Sinebrychoff Porter IV)
0,5 dl mustaherukkamehua
1 laakerinlehti
6 mustapippuria
6 katajanmarjaa
1tl valkosipulimurskaa
timjamia
lihaliemikuutio
soijaa
3 banaanisalottisipulia
herkkusieniä
 
ruokakermaa
 

Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön. Laita portteri, mehu, mausteet, halkaistut salottisipulit ja herkkusienet uunipataan 175 asteeseen. Sido paisti ja paista pinta kiinni öljyssä kuumalla pannulla. Siirrä kuumaan nesteeseen ja tökkää lihaan paistomittari. Kääntele muutaman kerran paiston aikana. Kun mittari näyttää 55 astetta on paisti valmis. Kääri liha folioon vetäytymään kastikkeen teon ajaksi. Siivilöi liemi ja keitä kokoon. Suurusta tarvittaessa ja pehmennä makua kermalla. Sipulit ja herkkusienet voi tarjota lisäkkeenä.

Kastike oli tosi voimakkaan maltaisen makuista ja liha TAAS kerran kypsää. Jo 40 minuutissa lämpötila oli kohonnut 60 asteeseen ja foliossa se nousi vielä 70 asteeseen. Voi..#¤*@#! Ei se kuitenkaan kuivumaan päässyt, kiitos liemen.

Ruokajuomana oli chileläistä Las Casas Del Toqui punaviiniä. Vieläkään ei löytynyt Diablon voittanutta.

Maailmallakin palkittu Porterin loppu nautittiin jälkkäriksi.

"Sinebrychoffin Porter on ponteva, baltialaistyylinen portteri, iso ja hyvin kuiva, öljynpehmeä, täynnä makua, joka kostuu suklaan, paahtuneisuuden, hedelmän ja humalan yhdistelmästä." -Michael Jackson