Mökkiviikonlopun ruoka valmistui grillissä avotulella. Satee-vartaat (Yhteishyvä 6/09), possun sisäfile, uudet perunat ja pari erilaista salaattia, näillä pärjättiin pari päivää. Saunan jälkeen grilliin pääsi vielä Perinteistä Saksalaista Olutmakkaraa. Eipä tuo kovin erikoista ollut, ihan normaalin A-luokan makkaran makuista.

Kesämökin sateevartaat

400 g broilerin ohuita rintaleikkeitä

marinadi:

2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 rkl punaista currytahnaa
1 rkl soijakastiketta
2 tl grilli mix +cayanne-maustetta 
tabascoa
 

Leikkaa broilerit peukalon paksuisiksi tangoiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja kääntele suikaleet marinadissa. Anna maustua seuraavaan päivään. Pujota broilerisuikaleisiin grillitikut. Grillaa vartaita niiden paksuudesta riippuen 5–10 minuuttia.

Aurinkosalaatti

200g uutta kaalia
1 iso porkkana
1prk ananaspaloja
ruohosipulia
persiljaa
 

kastike:

oliiviöljyä
omenaviinietikkaa
sitruunamehua
musta- ja valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa
sokeria
 

Suikaloi kaali ohueksi ja raasta porkkana. Lisää valutetut ananaspalat ja yrtit. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä salaattiin.

Pasta-pesto-fetasalaatti

pastaa
kesäkurpitsaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
kreikkalaista fetaa
oliiveja
pestoa
 

Keitä pasta. Paloittele kesäkurpitsa, tomaatit, feta ja oliivit. Yhdistä aineet ja lisää sopivasti pestoa kastikkeeksi.