Mökkiviikonlopun ruoka valmistui grillissä avotulella. Satee-vartaat (Yhteishyvä 6/09), possun sisäfile, uudet perunat ja pari erilaista salaattia, näillä pärjättiin pari päivää. Saunan jälkeen grilliin pääsi vielä Perinteistä Saksalaista Olutmakkaraa. Eipä tuo kovin erikoista ollut, ihan normaalin A-luokan makkaran makuista.
Kesämökin sateevartaat
400 g broilerin ohuita rintaleikkeitämarinadi:
2 rkl öljyä 1 rkl sitruunamehua 1 rkl hunajaa 1 rkl punaista currytahnaa 1 rkl soijakastiketta 2 tl grilli mix +cayanne-maustetta tabascoaLeikkaa broilerit peukalon paksuisiksi tangoiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja kääntele suikaleet marinadissa. Anna maustua seuraavaan päivään. Pujota broilerisuikaleisiin grillitikut. Grillaa vartaita niiden paksuudesta riippuen 5–10 minuuttia.
Aurinkosalaatti
200g uutta kaalia 1 iso porkkana 1prk ananaspaloja ruohosipulia persiljaakastike:
oliiviöljyä omenaviinietikkaa sitruunamehua musta- ja valkopippuria paprikajauhetta suolaa sokeriaSuikaloi kaali ohueksi ja raasta porkkana. Lisää valutetut ananaspalat ja yrtit. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä salaattiin.
Pasta-pesto-fetasalaatti
pastaa kesäkurpitsaa keltaisia kirsikkatomaatteja kreikkalaista fetaa oliiveja pestoaKeitä pasta. Paloittele kesäkurpitsa, tomaatit, feta ja oliivit. Yhdistä aineet ja lisää sopivasti pestoa kastikkeeksi.