Vieraita tulossa. Jee! Pääsee leipomaan. Tämä kakku olikin kokeilulistalla koska eräisiin juhliin tarvittaisiin maidotonta makeaa. Tosin tein tämän nyt maidollisella vaniljakastikeella koska lapset saattavat "joskus" olla ronkeleita.. Pohja on kuitenkin sama. Kostutin kakun vain puolella määrällä ohjeesta koska sitä tuntui olevan niin paljon ja kakku tuntui kostealta. Olisi kannattanut kuitenkin laittaa kaikki. Muuten kakku oli todella raikasta, piristävän erilaisen makuista. Olikohan tarpeeksi kuvaavasti ilmaistu? Joka tapauksessa kannattava kokeilu ja päätyy maidottomana juhlapöytään.

Banaani-kookoskakku (tein halk.18cm vuokaan)

1 banaani
1/2 tlk (200 g) kookosmaitoa (ei kevyttä)
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
 
Vuokaan
maidotonta margariinia
   
Kostutus
1/2 dl sitruunanmehua
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
         
Täyte
2-3 kiinteää banaania
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
1 tlk (2 dl) kaurapohjaista vaniljakastiketta (laitoin creme vanillaa)
                 
Koristeeksi
kookoslastuja
ananaskirsikoita (laitoin mantelilastuja ja mintun lehtiä)

Varaa halkaisijaltaan noin 24 (18) sentin kokoinen irtopohjavuoka. Leikkaa vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat maidottomalla margariinilla ja leivitä kookoshiutaleilla.

Soseuta banaani. Ravista kookosmaitotölkkiä voimakkaasti ennen avaamista, jotta mahdollisesti pintaan noussut rasva sekoittuu nesteeseen. (Jos kookosmaito on lusikoitavan paksua, lisää taikinaan 2 rkl vettä.) Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää soseutettu banaani ja kookosmaito. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja siirrä pohja tarjoiluvadille.

Sekoita sitruunanmehu, sokeri ja vesi. Pistele kakkuun haarukalla reikiä ja valuta kostutus päälle.

Leikkaa täytteen banaanit ohuiksi viipaleiksi. Lado ne limittäin kakun ulkoreunasta alkaen kakun päälle, jolloin täyte kohoaa kakun keskeltä. Sekoita sitruunanmehu ja vesi. Valele banaanit liemellä, joka ehkäisee tummumista.

Vaahdota vaniljakastike ja levitä se tasaisesti banaanien päälle. Koristele kookoslastuilla tai -hiutaleilla ja ananaskirsikoilla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.