Torstai

Piiitkä v.loppumme pääkaupungissamme aloitettiin Virgin Oilin lounasbuffetilla. Noutopöydässä oli tarjolla marinoituja herkkusieniä ja oliiveja, ceasarsalaattia, vihersalaattia, kasviskeittoa, punajuurilasagnea, bbq-broileria sekä tulista härkäpataa. Ruoka oli yllättävän hyvää (meidän ravintolavalinnat kun ovat yleensä huteja) ja varsinkin punajuurilasagne näistä oli tosi maukasta ja sitä voisi yrittää itsekkin kokata.

 Perjantai

Seuraavana päivänä suunnattiin lautalla Suomenlinnaan ja ensimmäiseksi syömään. Suomenlinnan Panimoravintolassa listalta valikoitui Panimon makkaralautanen ja Höyrytettyä maissikananrintaa. Pasta ei erikoista ollut, limeä en kastikeessa maistanut sen sijaan rakuunan kyllä johon en ole erityisen ihastunut. Mehukkaasta kanasta ja home made sipseistä plussaa. Makkaralautasen maustekurkut olivat ytyjä, ihan vedet silmiin nousivat. Plussaa bratwursteista ja kotisinapista.

Saman päivän iltana alkoi vielä hiukan hiukoa. Stagen baarimikko kehui saman ketjun Old Anchorissa olevan parhaat hampparit. Sinne siis. Yllättävää ettei perjantai-iltana ravintolassa ollut kuin muutama ihminen. Baarimikko oli todella väsynyt tapaus ja melkein anteeksipyydellen, hänen lehden lukuaan häirittyämme, tilasimme. Classic burgeri & Liha tapas olivat valintamme. Hampurilaisen syöjä kuvaili annostaan: "surkein koskaan syömäni". Tästä huomaamme taas ettei makuasioista voi kiistellä! Tosin siitä lähtien kun aloimme itse vääntää sämpylät ja pihvit hamppareihimme, on ravintoloiden annokset jääneet armotta kakkosiksi. Liha tapas oli ihan hyvää. Kylmät lohkoperunat ihmetyttivät. Valkosipulileivästä plussaa. Emme halunneet vaivata tarjoilijaa enempää vaan poistuimme sateisessa ilmassa majapaikkaamme.

Lauantai

"Ihanaa keittoa! Oi miten täydellistä lihaa! Ja tämä kastike...mm!
Maistuu ihan aidolle mansikalle!"

Näitä huudahduksia kuului pöydästämme ravintolassa nimeltään Grotesk. Tommi Tuomisen ja Teemu Auran 2. ravintola, kuuluisampi lienee Demo. Pöydän varasin etukäteen, ei olisi tarvinnut: ravintolassa oli meidän lisäksemme vain kaksi pöytäseuruetta. Illan mittaan täyttyi pari pöytää lisää. Helsinki todellakin hiljenee kesäksi ja siksi monet ravintolat olivatkin kiinni. Groteskin avonaisessa keittiössä hääri 4 kokkia ja tarjoilijoitakin (Ivana Helsinki-mekoissaan) oli sisällä 3, ulkoterassilla muutama lisää. Kanssaruokailijani valitsi listalta Helsinki menun kuten itsekin, mutta alkuruoaksi vaihdoin kylmän keiton. Viinit oli valmiiksi valittu ruokiin sopivaksi.

* Haudutettua kuhaa ja tomaatti-katkarapuvinegretteä
   Tomaattigazpachoa ja avokado-vuohenjuustomoussea
   Burgáns Albariño 2007
 
* Paahdettua marmorihärkää, paistettuja vihanneksia ja tummaa laakerinlehtikastiketta
   Le Volte
 
* Haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaamoussea ja mansikkajäätelöä
   Ceretto, DOCG Moscato d ' Asti 2007
 
* Kahvi ja Calvados Berneroy 18

Ruoka oli täydellistä ja viinit olivat todella ammattitaidolla valittuja. Harmi etten voi kuvin selventää elämystämme. Alkukeitto oli ihanan pehmeää tomaattista, kurkkuista ja hieman tulista. Pääruoan härkä oli mehukasta, paistettu tietenkin täydellisesti mediumiksi. Filesiivut lepäsivät pedillä jossa oli kaalia, miniluumutomatteja ja palaneen näköisiä (muttei makuisia) kesäkurpitsaviipaleita. Ja kastike, se kruunasi täydellisen annoksen. Makua löytyi. Jälkiruoan jäätelö oli itsetehtyä, todellakin aidoista mansikoista väkerrettyä. Lisäksi moussea ja sopivasti makeita raparperipaloja ruokosokerilla höystettynä. Teki mieli nuolla lautanen, mutta sain hillittyä itseni. Yksinkertaisesti paras ja laadukkain ateria minkä olen koskaan syönyt! Jos haluaa jotain miinusta keksiä niin ehkä tarjoilija olisi voinut olla koko ajan sama kun asiakkaitakin oli niin vähän. Suosittelen!