Nämä ohjeet bongattu yllättäen pastanjauhantaasta. Bataattitornit, johon käytin vuohenjuustoa, olivat tosi herkullisia. Broileri taasen oli hieman pettymys. Makua olisin toivonut enemmän, sitä ei juurikaan ollut vaikka leikkeet uiskentelivat marinadissa 2 päivää.

Piri-piri-coca-colabroileri

4 maustamatonta broilerin rintaleikettä (luineen ja nahkoineen)
(käytin fileitä)
       
Marinadi:
2 rkl piri-piri-maustesekoitusta (Pirkka)
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl ketsuppia
1/2 dl Coca-Colaa
1 dl öljyä

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Nosta rintaleikkeet marinadiin ja anna niiden maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa leikkeitä noin 8 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa bataattitornien kanssa.

Bataatti-juustotornit

1 bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
150 g Kippari-savujuustoa (laitoin kittikuorista vuohenjuustoa)

Pese bataatti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sivele hieman öljyä viipaleille ja paista niiden pintaan kaunis väri grillissä. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla (maustoin öljyämisen yhteydessä). Lado bataatit ja juustoviipaleet kerroksittain torniksi kaksinkertaisten foliopalojen (n. 15 x 15 cm) päälle ja nipistä kulmat nyyteiksi. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.