Naudan sisäfileellä oli pieni tauko meidän perheessä, koska sitä tuli yhdessä vaiheessa syötyä kyllästymiseen asti. Nyt se taas maistuu ja parempi niin, hankin nimittäin kerralla kokonaisen 2 kg:n fileen. Laitoin vaihteeksi pihvit marinoitumaan edellisenä iltana ja niistä tulikin oikein mehukkaita ja mureita. Seuraksi tein perunanyyttejä ja mozzarellatomaatteja Kotivinkin 10/09 ohjeella. Näitä voi tehdä myös kylmänä tarjottavaksi, ihan hauska idea tehdä jokaiselle oma tomaatti.

Marinadi naudan sisäfilepihveille

öljyä
soijaa
sitruunamehua
punaviiniä
sinappia
vaaleaa siirappia
rouhittua viher-, rosè- ja mustapippuria
suolaa
 

Ainekset sekaisin ja lihat joukkoon. Annetaan marinoitua seuraavaan päivään.

Perunanyytit

keitettyjä uusia perunoita
tuoreita yrttejä (basilikaa, persiljaa, oreganoa, ruohosipulia)
Creme Bonjour Cuisinea (Valkosipuli & yrtit)
 

Leikkaa foliosta iso pala, taita kaksinkerroin. Laita keskelle vielä pala leivinpaperia etteivät perunat tartu kiinni kovemmallakaan lämmöllä. Pilko perunat, silppua päälle yrtit ja koko komeuden päälle vielä reilu köntsä maustettua Creme Bonjouria. Sulje nyytit ja grillaa.

Mozzarellatomaatit

2 isokokoista tomaattia
mozzarellapallo
öljyä
rouhittua mustapippuria
basilikan lehtiä
 

Pese tomaatit ja tee niihin viiltoja. Jätä viipaleet pohjasta kiinni. Siivuta juusto ja aseta tomaatin viiltoihin kuten myös basilikan lehdet. Sivele tomaatit öljyllä ja ripottele päälle mustapippuria. Kääräise tomaatit alumiinifolioon ja laita grillin reunoille lämpiämään n. 5-8 minuutiksi.