Blogini hiljaiselo johtui kesälomailusta. Muutaman päivän vietimme Tampereella mm. kierrellen terasseja. Valitsemillamme ruokapaikoilla ei pääse kehumaan (tarkoitus oli mennä oikein hienosti syömään 3 ruokalajia, mutta aurinkoisen ilman vuoksi vaihtuikin rennompaan terassievääseen..). Gringos Locos oli ihan ok, perus Amarillotyylin evästä. Hookille annoin toisen mahdollisuuden eikä se kannattanut. Ensimmäinen kokemus Jyväskylässä oli "kaikki heitetty rasvakeittimestä lautaselle" eikä ilta tuon jälkeen jatkunut kovin pitkään kovin hyvin.. Tampereen annos taas oli päinvastainen: todella köyhän näköinen salaatti jonka päällä perusmarinoitu broilerin file (antoivat halvennusta valitettuamme). Alkuun tilatut kierreperunat hieman pelastivat.

      Hook: Twisters + homejuustodippi, San Miguel- olut & päärynäsiideri

Reissun parasta antia ruoallisesti oli Laukon torilla nautittu Tapolan musta makkara sekä sämpylä ja limu Viikin saaressa pikapiknikillä. Mustasta makkarasta on ollut vähän ennakkoluuloja mutta noin uunituoreena se oli tosi hyvää varsinkin puolukkahilloon dipattuna. Viikin saaressa en ole ennen käynytkään ja vaikutti kyllä aivan ihanalta paikalta tulla viltin, eväiden ja kirjan kanssa viettämään aurinkoista kesäpäivää. Moni muukin oli tajunnut saman asian..

                        Plevna: sima & vehnäolut

Panimoravintola Plevnan Sima oli makea, raikas, kuumaan kesäpäivään sopiva janonsammuttaja. Vehnää tuskin erottaisi saksalaisista weißbiereista, erinomaista! Plevnassa tuli vierailtua pariin otteeseen kattavan oman olutvalikoiman vuoksi. Smörre Ruis i.p.a oli hieman liian humalaista minun makuuni.

                                Pikilinna: ESB & Singha

Pikilinnaan Tammelaan suunnistettiin keskustasta mittavan olutvalikoiman ja "huokean hinnan" vuoksi. Terassi oli kadun toisella puolella ja valikoima siellä suppea, jouduimme siis nauttimaan oluemme sisätiloissa. Tilasin ensin singaporelaista Tigeria mutta sitä ei ollut joten päädyin thaimaalaiseen Singhaan. Kovaan janoon upposi hyvin, perusolutta sanoisin.

                    Fall's: Bulmers & Budvar

Fall'sissa Tammerkosken varrella Bulmers oli hyvää, aidon omenan makuista, tosin kallista brittisiideriä. Tyhjillään olleen baarin tarjoilijan mukaan "jotkut pitävät tätä rutikuivana, toiset puolikuivana". Olen yleensä ollut makeiden siiderien ystävä ja tämä maistui, joten mitä tästä voisi päätellä..? Vastaava kotimainen (ja halvempi) on mielestäni Upciderin Natural Omena.

                       Finlaysonin palatsi: Prykmestar vehnä & Sandels

Prykmestarin vehnä olisi varmaan ollut myös saksalaisten vehnäoluiden vertaista. Pullon kyljessä luvattu vaahtokukkanen jäi todellakin puuttumaan ja olut näytti pikemminkin kiljulta.. Myös hinta oli aika suolainen. Sandels oli taattua laatua.

             Kahdet kasvot: Laitilan kievarin Retale & Prykmestar Schwarz

Naamoissa hanassa oli Retaletta ja Schwarzia joten niitä otimme. Baarimestarin mukaan miehet suosivat humalaisia oluita kun taas naisten herkät makuaistit eivät näistä pidä, TOTTA! Retale todellakin humalaista, Schwartz taas soveltuisi paremminkin talvijuomaksi, maukasta kyllä.

Nokian panimon ravintola Poronlompsa (heh) ei sijainnut ihan ihannepaikalla, mutta pysähdyimme kuitenkin uteliaisuuttamme. Tarjouksien houkuttelemina päädyimme Müncheneriin ja päärynäsiideriin. Hyviä molemmat! Myymälästä mukaan tarttui vielä muutama pullo omenasiideriä. Arvostelut myöhemmin.