Pääsin vihdoin kokeilemaan saisinko yhtä hyvää punajuurilasagnea aikaan kun Virgin Oilissa syömäni. Sorrin puutarhasta löysin ohjeen ja kuin vahingossa siitä tuunautui ehkä jopa parempi kuin alkuperäinen. Tomaatti-vuohenjuustoruokakerma kun oli menossa vanhaksi joten nakkasin sen juustokastikkeeseen.
Sannan punajuurilasagne
lasagnelevyjä (käytin osan pinaattilevyjä) 2 isoa punajuurta1 kesäsipuli varsineenöljyä1 purkki tomaattimurskaa1 kasvisliemikuutiosuolaa, mustapippuria, oreganoa, timjamia juustokastike: 2 rkl margariinia2 rkl vehnäjauhoja 2,5 dl maustettua ruokakermaa tomaatti & vuohenjuusto2 dl maitoa 1 purkki raejuustoasuolaa, valkopippuria, mustapippuriajuustoraastettaKuori punajuuret. Raasta ne ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Pyöräytä raastetta öljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Hauduta seosta hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää yrttejä makusi mukaan. Sulata juustokastiketta varten margariini, ruskista siinä hetki jauhoja. Lisää maito ja kerma, lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Lisää raejuusto ja mausteet. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain molempia kastikkeita ja lasagnelevyjä. Raasta pinnalle parmesaania tai muuta juustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan ja makustele!