Lomailimme viime viikolla Rodoksella. Kreikka houkutteli ruoan vuoksi, paikka ei ollut oikein mieleisemme. Paljon paikallisia herkkuja tuli nautittua. Yläkuvassa matkaseuralaisen kovasti kehumaa paikallista kalaa, ilmeisesti jotain meriahventa, ravintola Kipoksessa.

Ensimmäinen eväs vanhassa kaupungissa Captain´s Gardenissa oli tietysti pita gyros. Olut maistui täällä jotenkin poikkeuksellisen hyvältä joten tulimme tavoistamme poiketen evästämään myös toisen kerran. Merkki ei kyselyistä huolimatta meille selvinnyt. Jotain local beeriä, todennäköisesti ei kuitenkaan tuota Magnus-olutta. Yhdestä syrjäisestä pikkukaupasta löysin Magnusta ja olin jo ostamassakin kunnes huomasin pikkupullon hinnan olevan 7€! Jäi hyllyyn..

Dolmades eli riisillä ja jauhelihalla täytetyt viininlehtikääryleet sekä kreikkalainen salaatti horiatiki.

 

Reissun parasta ruokaa tarjosi Thomas tavern. Perheen pitämässä ravintolassa oli hyvä tunnelma. Kreikkalainen "lasagne" Pastitsio ja mm. lammasta, vihanneksia ja fetaa sisältävä kleftiko maistuivat. Mielestäni edullinen illallinen kahdelle (21€) sisälsi myös 0,5 l karahvin talon punaviiniä.

Teimme päiväretken laivalla pienelle Symin saarelle. Panormitiksen pikkukaupungissa oli ihana pieni leipomo josta sai puu-uunin lämpimiä herkkuja mm. omena- ja pinaattipiirakoita.

Symin kaupungissa ruokapaikan etsiminen meni viimehetkeen kun laivan lähtöön oli enää tunti. Siestan aikaan valittiin vain ravintola joka oli auki. Aris Tavernassa nautittiin mm. täytettyjä paprikoita ja tomaatteja gemista ja valkosipulipitaa.

Ravintola Oliven Giouvetsi: pastaa ja lihakastiketta ja Maximin munakoisopaistos Mousaka.

Matkalla maistuivat myös lihapata stifado, lihapullat keftedes sekä kreikkalaiset oluet Mythos ja Alfa. Paikallinen punaviini oli kevyttä ja jäi liharuokien varjoon. Edullista se toki oli.

Perinteisiä kreikkalaisia makeita herkkuja ei tullut maistettua. Kaipaan jälkkäriini marjoja, hedelmiä, kermaa.. joten yllä näkyvä leivos osui! Sisällä oli kahdenlaista kakkupohjaa ja mansikkakermaa. Nuo vaaleanpunaiset kolmiot ovat tooosi makeaa mansikkavalkosuklaata. Tästä riitti hyvin kahdelle!