Pikkukaupunkiimme avattiin viime vuonna Thai-ravintola ja jokin aika sitten myöskin Thai-kauppa. Tästä intoutuneena päätin tehdä sapuskaa itsekin. Kovin vähän tuntui ohjeita löytyvän, ainakin suomenkielellä ja sellaisia joita voisin syödä. Santa Marialta löysin parhaan reseptitarjonnan ja tämä pähkinäinen wokki pienin muutoksin ihastutti. Valmismaustepussin korvasin vastaavilla tuoreilla aineksilla. Thai-kaupan tuoreet pienet punaiset chilit potkivat ihan kunnolla! Jo kaksi tuohon ruokamäärään laittoivat käden hapuilemaan kiivaasti Singhaa.
Thai Beef Wok with Cashew Nuts
½ pussia munanuudelia (à 250g) ~300 g naudan sisäpaistia ohuina suikaleina1 + 1 rkl ruokaöljyä
1 punasipuli, suikaleina
50 g valkokaalia, suikaleina
50 g vihreitä papuja
½ porkkana, suikaleina ½ prk minimaisseja 2 sitruunaruohoa pieni pala tuoretta inkivääriä valkosipulia pari pientä punaista tuoretta chiliä thaimaalaista soijakastiketta suolaa
1 dl cashewpähkinöitä, paahdettuna
2 tl punaista currytahnaa
Valmista munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nuudelit kylmässä vedessä ja nosta sivuun. Ruskista lihasuikaleita ruokaöljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää kasvikset. Wokkaa noin 2-3 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kasvikset lämpimiä. Lisää mausteet ja cashewpähkinät. Kuumenna nuudelit ruokaöljyssä ja currytahnassa paistinpannulla sekoittaen. Laita nuudelit ja wokki tarjolle samalle vadille.
Aineksia riitti vielä toiseenkin thai-wokkiin jonka sävelsin kanasta:
Thai Chicken Wok
½ pkt broilerin ohutleikkeitä paloiteltuna 2 porkkanaa pala kaalia keltainen suippopaprika ½ kesäkurpitsa ½ purjo purkillinen herkkusieniä pala inkivääriä 1 sitruunaruoho pari pientä punaista tuoretta chiliä valkosipulia thai-soijakastiketta normaali soijaa punaista currytahnaaValmista kuten ylempi wokki!