Viime aikoina kaikenlaiset ompelukset ja muut käsityöt ovat vieneet kaiken aikani ettei ruoanlaitolle ole juuri jäänyt aikaa saati kiinnostusta. Bloggaaminenkin on jäänyt vähemmälle tuon innostuksen myötä.. 

Siskon luona yökyläillessä mutusteltiin iso kulhollinen jouluisen kuorrutuksen saaneita pähkinöitä ja manteleita. Pitihän minunkin niitä tehdä. Ohjeita löytyi useitakin, lopulta tein oman pääni mukaan. Seuraavan kerran voisin kokeilla chiliversiota. Viininä argentiinalaista täyteläistä Triventoa.

 Karamellisoidut pähkinät ja mantelit

1 pss cashewpähkinöitä
1 pss kuorittuja manteleita
1,5 dl fariinisokeria
tilkka vettä
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kuumenna paistinpannulla sokeri, vesi ja mausteet. Kun seos on sulaa pyörittele pähkinät ja mantelit joukkoon. Levitä jäähtymään leivinpaperin päälle.