Fresh with Anna Olson- ohjelmassa (Annan keittiössä?) oli kivoja ohjeita, Club Sandwich Roll niistä yksi. Aikaa siihen kului enemmän kuin olin ajatellut ja ruokaseuralainen uhkasi jo pyörtyä nälissään. Ohjetta piti tietysti muokkailla hieman "parempaan/helpompaan" suuntaan (en jaksanut grillata broileria vain tätä varten). Ihmettelen miten Anna oli saanut mahtumaan koko taikinan yhteen pieneen vuokaan! Minun piti puolittaa rulla. Yhden pitkulaisen vuoan omistajana paistoin toisen pienessä (halk.15 cm) irtopohjavuoassa. Seuraksi tein punajuurisalaattia jonka ohje täältä.

Club Sandwich Roll

2 cups (4,8 dl) lämmintä vettä
1 rkl kuivahiivaa
1 rkl vaaleaa siirappia
reilu 4 cups (n.10 dl) hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1/3 cups (0,7 dl) oliiviöljyä
   
 täyte
8 siivua pekonia
300 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 tl sinappia
4 siivua cheddarjuustoa
3 aurinkokuivattua tomaattia

Mittaa kulhoon vesi, kuivahiiva, siirappi, suola ja puolet jauhoista. Sekoita ja lisää öljy. Lisää loput jauhot pikkuhiljaa koneen käydessä. Anna taikinan vaivautua kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla tunnin verran. Paista sillä välin pekonit ja niiden rasvassa broilerinsuikaleet. Sekoita kypsiin broilereihin sinappi. Viipaloi tomaatit ja cheddarit.

Kaulitse kohonnut taikina 1 cm:n paksuiseksi ja 45 x 23 cm:n kokoiseksi levyksi (tai vuokiisi sopivan kokoiseksi). Jaa täyte levylle ja kierrä rullalle. Puolita rulla ja nosta vuokiin. Anna kohota 30 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia. Jäähdytä ennen leikkaamista jos maltat!

Feta-punajuurisalaatti

4 kypsää punajuurta
1 prk fetaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
n. 1/2 dl cashewpähkinöitä
1/4 dl balsamiviinietikkaa
1 rkl hyvää öljyä
mustapippuria myllystä

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, aikaa kuluu noin 30 min. Kuori ja viipaloi punajuuret. Viipaloi myös feta. Hienonna nippu basilikanlehtiä karkeasti veitsellä, jätä lehtiä koristeeksi. Rouhi pähkinät karkeasti. Sekoita balsamietikka ja öljy.
Kokoa annokset suoraan lautasille: Asettele punajuurta ja fetaa lautaselle niin, ettei feta pääse kovasti värjäytymään.
Kostuta salaatit kastikkeella ja ripottele päälle hienonnettua basilikaa ja pähkinärouhetta. Jauha päälle hiukan mustapippuria ja koristele kokonaisilla basilikanlehdillä.