Eräs ilta Jamie teki uusintana keittiössään kotitekoisia ranskalaisia ilman rasvakeitintä. Olipa muuten aika herkullisen näköisiä. Tuossa Elvis-jaksossa ne tarjottiin burgereitten lisukkeena. Meillä oli taas kerran hamppari-ilta. Itse hamppareissa ei mitään ihmeellisyyksiä ollut. Sämpylät kohotin ja paistoin Pastanjauhajien malliin foliorinkulan sisällä, vaihtelun vuoksi. Naudan jauhelihapihveissä mausteena suola, pippuri ja Kreikasta tuotu hampurilaismauste (sisälsi monenmoista yrttiä). Pitäisi keksiä jotain uutta hampparirintamalle.. Ehdotuksia? Olen kieli pitkällä seurannut JIMiltä Kuuluisat Kuppilat-sarjaa jossa käydään läpi jenkkilän "pika"ruokapaikkoja. Ei puhettakaan mistään einespihveistä. Sinne kun pääsisi mässäilemän oikein kunnolla. Ehkä vielä joskus..

Ranskalaiset kahdelle

4 perunaa
1 rkl öljyä
3 valkosipulin kynttä
suolaa

Pese perunat, älä kuori. Leikkaa perunoista rouheita suikaleita. Keitä n. 5 minuuttia. Laita vuoka/ pelti uuniin ja anna kuumentua kunnes asteita on 225-250. Kaada vuokaan/ pellille öljy ja kuoritut kokonaiset valkosipulit. Lisää sitten perunat ja sekoittele. Paista uunissa n.20 minuuttia kunnes ranskalaiset ovat hieman saaneet väriä ja ovat sopivan rapsakoita. Mausta suolalla.