Tämän(kin) joulun teemana ovat ruokalahjat (muiden itsetehtyjen väkerrysten ohella). Ohje on pari vuotta sitten testattu ja hyväksi havaittu. Konjakin korvasin rommilla, enemmän minun makuuni. Ohje on kirjasta Makujen maailma; Leivonnaiset, myös täällä on leivottu samoja keksejä.

Konjakki-rusinalastut 15kpl

125 g voita
2 dl tomusokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl rusinoita
3 rkl konjakkia (rommia, Stroh)

Pienennä rusinoita veitsellä ja anna niiden marinoitua konjakissa  vähintään pari tuntia (seuraavaan päivään). Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sitten jauhot ja lopuksi konjakkiset rusinat. Nostele taikinasta kahdella lusikalla pellille leivinpaperin päälle nokareita ja paista kullankeltaisiksi 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.