Toisissa pikkujouluissa isäntäpari tarjoili sienikeittoa, täytettyjä paprikoita sekä minun tekemääni karpalojäädykettä. Ohje löytyy uusimmasta Kotivinkin Jouluherkut lehdestä joka sisältää monta, monta kivaa ohjetta. Aika reilu annos tuosta tuli vaikka ohje on neljälle.

Karpalojäädyke

0,5 dl pakastekarpaloita
0,5 dl vettä
2,5 dl tomusokeria
2 valkuaista
2 keltuaista
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna karpalot veden kanssa kiehumispisteeseen. Jauha marjat tehosekoittimessa soseeksi. Lisää 1,5 dl tomusokeria. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loppu tomusokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri. Lisää marjaseokseen ensin keltuaisvaahto, sitten kermavaahto ja valkuisvaahto. Vuoraa vuoka kelmulla (käytin silikonivuokaa joten vuorausta ei tarvinnut) ja kaada seos vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen ainakin 4 tunniksi tai yön yli. (Kasta vuoka ennen tarjoilua kuumaan veteen ja) kumoa jäädyke tarjoiluastiaan.

Ruokajuomina tarjoiltiin valko- ja punaviiniä. Italialainen Frizzantino oli kuin kuoharin ja valkkarin sekoitusta: kuplivaa ja makeaa. En tavallisesti valkkarista erityisemmin välitä, mutta tämä oli hyvää. Punaviininä oli chileläinen Errázuriz Sangiovese-rypäleestä joka oli tosi erikoista/ erilaista rypäleviiniksi. Tosi marjaisa tuoksu ja maku, kuin tuhtia mehua.