Enpä ole aikoihin tehnyt kääretorttua. Enkä siksi muistanut miten nopeasti se valmistuu. Taikina odotti jo valmiina ennen kuin uuni oli kuuma. Tämä oli niin helppo resepti että jokaiselta varmasti onnistuu. Minunkin piti kaiken muun joulukiireen keskellä saada jotain tarjottavaa vieraille. Väliin voisi laittaa raikastukseksi esim. puolukka- tai vadelmahilloa.

Pipari-suklaakääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl ohratärkkelystä (laitoin vehnäjauhoja)
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa (vaniljarahkaa)
1 dl valmista suklaakastiketta (vaahtoutuvaa suklaakastiketta vaahdotettuna)
3 piparkakkua
 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kääntele varoen tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, suklaakastike ja karkeaksi rouhitut piparkakut keskenään. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle. Anna rullan vetäytyä muutaman tunnin kylmässä ennen tarjoamista. Tarjoile lopun suklaakastikkeen kanssa kahvipöydän leivoksina tai makeana jälkiruokana.