Syksyisestä tyrnipostauksesta on vierähtänyt jo tovi. Siellä ne ovat vieläkin pakastimessa nuo tyrnimehut. Yhtä ainuttakaan en ole saanut käytettyä. Jotenkin tyrni vaan on niin haasteellinen aines minulle. Epätoivoissani sitten keittelin tällaista vispipuuroa ja ihan hyvää tuli. Vähän samantapaista kun se kaupan keltainen vispipuuro, vaikka tuskin siinä tyrniä onkaan. Aika reilusti sai kyllä laittaa sokeria..

Tyrnivispipuuro

1 l vettä
2 dl tyrnimehua
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2,5 dl mannasuurimoita
1 tl vaniljasokeria

Vispaa suurimot kiehuvaan sokerilla ja suolalla maustettuun mehu-vesi-seokseen. Keittele 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Vispaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi.