Löysin jokin aika sitten ihanan ohjeen amerikkalaistyylisiin pannareihin ja ystävänpäivän kunniaksi paistelin niitä sydänpannullani. Näitä tosin syötiin jo päivää ennen ystävänpäivää sorsa-aterian jälkkäriksi, josta juttuja myöhemmin. Taikina oli ihanan kuohkeaa kuten pannaritkin, mutta olisin kaivannut enemmän makeutta. Lisäisin siis sokerin määrää tai ehkäpä soseutettua banaania taikinaan, voisi toimia. Vaahterasiirappia kului aika lailla.

Kuohkeat mustikkapannarit (kahdelle)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 1/2 dl jogurttia (tai piimää)
1 muna, keltuainen ja valkuainen eroteltuna
2 rkl voisulaa
2 dl mustikoita (pakaste)
  
paistamiseen voita tai öljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita keltuainen voisulan kanssa, ja sekoita joukkoon jogurtti. Vatkaa valkuainen, älä ihan kovaksi vaan sen verran että vaahtoon alkaa muodostua “huippuja” kun nostat vispilän. Sekoita jogurtti-keltuaisseos jauhoseokseen ja sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto. Viimeisenä kääntele joukkoon mustikat. Kuumenna pannulla voi tai öljy ja nostele kukkurallisia ruokalusikallisia pannulle. Paista muutama minuutti kummaltakin puolelta. Tarjoile esim. vaahterasiirapin kanssa.