Tätilästä tarttui mukaan myös ituinnostus. Rakentelin korkeasta ja matalasta karkkirasiasta idätysastian: Matalan rasian pohjaan hakkasin naulalla reikiä ja yhteen reunaan leikkasin myös viillon josta vesi pääsee kunnolla valumaan alalaatikkona toimivaan korkeaan rasiaan. Kanteen leikkelin ilma-aukkoja. Yritin näin jäljitellä tätini oikeaa idätysastiaa. Ehkä helpommalla pääsee käyttämällä lasipurkkia ja harsoa. Minulta ei harsoa löytynyt. En ole VIELÄ patentoinut tuota Mega Mix- viritelmääni joten vapaasti kiertoon vaan!
 
Idättämiseen valitsin Mungpapuja. Oikein täydelliset ohjeet idätykseen löytyvät esim. täältä. Tiivistettynä prosessi sujuu kuitenkin näin:
Ensin papuja huuhdellaan kunnes vesi on kirkasta. Sitten ne jätetään yön yli veteen likoamaan. Seuraavana päivänä vesi kaadetaan pois ja pavut laitetaan idätysastiaan. Astia sijoitetaan kallelleen (jotta vesi valuu pois) pimeään ja lämpimään esim. kuivauskaappiin. Papuja huuhdellaan pari kertaa päivässä. Valmiit idut laitetaan lasipurkkiin ja jääkaappiin jossa ne säilyvät muutaman päivän. Minulla pavut itivät sopiviksi 2 päivässä ja 1 desistä papuja tuli 5 desin purkki ituja.
 
 
Ituja oli käytetty kivaan salaattiin johon tuli:
 
jäävuorisalaattia
mungpavun ituja
appelsiinia
avokadoa
auringonkukansiemeniä