Satunnaisten makkaraperunoiden ja yhden kiuaslenkkikokemuksen lisäksi perinteiset makkararuoat ovat keittiössäni harvassa. Kaipa se perinteinen "juusto viillossa-uunilenkki" on monelle tunnetuin Sininen-eväs, mutta siihen en nyt syttynyt. HK:lta löytyy muutama idea, mutta helmikuun Pirkan ohjeessa huomioni sai kiinnittymään OLUT. Tsädäm, tätä teen! Tuo Pirkan Tumma lager on ihan kelpo-olutta noin markettimerkiksi ja sopi mainiosti tämän padan lisäksi myös sellaisenaan nautittavaksi.
 
Taustalla häämöttää seuraksi tekaisemani nopea pannuleipä. Löysähköön sämpylätaikinaan raastoin porkkanan ja vehnäjauhojen lisäksi käytin myös kaurahiutaleita. Taikinan painelin jauhotettuun vuokaan, leikkasin pintaan ruudut ja kohotin hetken. Paistoin 200 asteessa riittävän pitkään.
 
Merimiehen makkarapannu
 
1 kpl (400g) lenkkimakkaraa
2-3 sipulia
2-3 porkkanaa
2 rkl öljyä
4 perunaa viipaleina
3 dl Pirkka tummaa lager-olutta
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl sinappia
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
0,5 tl suolaa
1-2 dl persiljaa hienonnettuna
 
Leikkaa makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa kuoritut sipulit, porkkanat ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkaraviipaleet paistokasarissa molemmin puolin. Siirrä viipaleet lautaselle odottamaan. Kiehauta paistokasarissa sipulit, perunat ja porkkanaviipaleet tilkassa öljyä. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Kaada paistokasariin olut ja vesi. Lisää liemikuutio, sinappi, pippurit ja laakerinlehdet. Mausta vielä ripauksella suolaa. Hauduta kannen alla liedellä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Levitä pinnalle makkaraviipaleet ja hauduta edelleen 5-10 minuuttia. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa maustekurkkujen, etikkapunajuurien ja salaatin kanssa.
 

           Mökillä lenkki paistuu ja maistuu mm. aamupalaksi..