Kävin viime viikolla tätilässä yökyläilemässä. Hän on varsinainen herkuttelija ja tälläkin kertaa sain nauttia hyvästä ruoasta ja tietenkin juomasta. Ihan ekaa kertaa söin pannukakkurullaa. Munakasrullaan verrattuna siinä on vähemmän munia, enemmän maitoa ja jauhoja. Ai että oli HYVVÄÄ! Ja ihanaisen erilaisen raikasta salaattia oli seurana josta lisää myöhemmin. Viininä oli saksalaista Ornament -valkkaria. Viineistä valitsen yleensä punaisen, mutta tämä oli ihan kivaa vaihteeksi. Sopivan makeaa minulle. Heti syötyämme päätin, että apinoin ateriakokonaisuuden ensitilassa.
Pannukakkurullan ohjeen kirjoitin ylös vanhasta (vuoden -92) Valion ohjelehtisestä. Täytteenä siinä oli jotain aivan muuta, mutta nämä voimakkaat maut ainakin kävivät tosi hyvin. Epäilen, että jopa paremmin.
 
Täytetty pannukakkurulla 10 annosta
 
pohja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl maitoa
3 munaa
50 g voisulaa (öljyä)
 
täyte
300 g broilerin suikaleita (tai esim. edellisenä päivänä paistettua broileria pilkottuna)
puolikas purjo
3 aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulia, mustapippuria (suolaa)
homejuustoa
 
Yhdistä jauhot ja suola. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sekaan loppu maito, munat ja voisula. Kaada leivinpaperin päälle pellille ja laita uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi. Tee sillä välin täyte:
Hienonna purjo ja paistele broilerisuikaleiden kanssa kypsäksi. Lisää lopuksi tomaattisuikaleet ja mausta.
Levitä täyte paistetulle pohjalle. Murentele homejuusto päälle. Kääri rullaksi ja nosta tarvittaessa uuniin lämpenemään. Leikkaa annospaloiksi.