On se ihanaa. Nimittäin se, että joskus voi jättää ruoanlaiton väliin ja esim. näin neliöaddiktion aikaan täysillä keskittyä käsitöihin. Välillä tosin täytyy huudella ohjeita oliiviöljyn ja jauhojen paikallistamiseksi sekä kuvailla tarkoitukseen sopivaa pataa. Virkkauksen lomassa voi siemailla tarjoiltua Chiantia ja haistella uunista leijailevia tuoksuja.
Valmistuspuoleen ei siis juurikaan ole sanottavaa. Kahdelle riitti puolikas annos, itseasiassa syötiin siitäkin kaksi kertaa. Broilerina toimi 3 kpl koipireisiä puolitettuna. Lisäkkeenä papuja ja sitä Chiantia.
Minulle tämä maistui, itse kokki ei ollut tyytyväinen (lisää pettyneitä täällä). Oliivit kävivät tähän tosi hyvin. Chianti juomana taas häviää esim. etelä-amerikkalaisille 10-0. Ohjeen kokki löysi Jamie Italiassa -kirjasta.
 
Pollo alla cacciatora (Metsästäjän broileripata) 4 annosta
 
1-2 (2 kg) broileria paloiteltuna tai vastaava määrä broileripaloja
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
8 laakerinlehteä
2 tuoretta rosmariininoksaa
3 valkosipulinkynttä (murskaa 1 ja viipaloi 2)
½ pulloa chiantia
vehnäjauhoja jauhottamiseen
oliiviöljyä
6 anjovisfilettä (ei laitettu)
kourallinen kivettömiä oliiveja
2 tlk (à 400 g) säilöttyjä luumutomaatteja

Mausta broilerinpalat suolalla ja pippurilla. Pane palat kulhoon. Lisää laakerinlehdet, rosmariininoksat sekä murskattu valkosipulinkynsi ja kaada viini päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten yön yli.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Valuta broilerinpalat ja kuivaa ne talouspaperilla. Ota marinadi talteen. Jauhota broilerinpalat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljyä uunipadassa ja ruskista broilerit kauniin värisiksi. Siirrä broilerit syrjään.
Lisää pataan viipaloidut valkosipulinkynnet ja paista ne kullanruskeiksi. Lisää sitten anjovisfileet, oliivit, tomaatit, broilerit ja marinadiliemi. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 1 ½ tuntia.
Poista pinnalta kaikki näkyvä rasva, sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Poista laakerinlehdet ja rosmariininoksa. Tarjoa salaatin tai valkoisten papujen kanssa. Tarjoile ruokajuomaksi runsaasti chiantia.