Olen suuri sisustus- ja remontointiblogien ystävä. Ennen niin kliininen ja moderni makuni on muuttunut vanhaa arvostavaksi, liekkö jotain 30v- kriisiä.. Vanhat hirsitalot ja niiden kunnostaminen perinteitä kunnioittaen, siinä on vain jotakin. Ihastelen kirppis- ja ullakkolöytöjä ja niiden muodonmuutoksia. Yksi vastikään löytämäni blogi on Hirsiakan päiväkirja, jossa vanhan pohjalaistalon pystytys alkaa luultavasti tulevana kesänä. Sieltä löytyi tämä todella helppo marjapiirakka. Ei vatkaamista, aineet vain sekoitetaan keskenään. Suosittelen käyttämään ainakin osan marjoista jotakin kirpakkaa laatua, koska potkua tämä minun mustikka-mansikka-versioni kaipasi. Punaherukka, puolukka, raparperi tai karviainenkin voisi sopia.

Helppo marjapiirakka (uunipellillinen)
 
pohja
4 kkp vehnäjauhoja
2 kkp sokeria
6 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
2-3 kananmunaa
1 kkp jäähdytettyä sulaa margariinia tai 1/2 kkp öljyä
2 kkp maitoa
 
päälle
marjoja/ raparperia (+ sokeria)
 
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
vaniljasokeria
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput aineet. Sekoita löysäksi taikinaksi, lisää maitoa tarvittaessa. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle marjoja/ raparperia (ja sokeria). Sekoita kermaviili, munat ja sokerit ja kaada piirakan päälle. Paista 225 asteessa noin 20 min.