Munakoisojen seurana nautittiin (kirjaimellisesti) samasta paikasta bongattua vuohenjuustosalaattia. Kuorellista vuohenjuustoa ei ole tullut käytettyäkään aikoihin (viipaloidessa meinasi mennä parempiin suihin koko pötkö).
Ostin myös kokeeksi sitruunatäytteisiä oliiveja. Ovat tosi jänniä, positiivisella tavalla. Hedelmänä käytin raakaa mangoa, siksi yritin pilkkoa sen tosi pieneksi. Tämä ei siis ollut tarkoitus, mutta kypsän mangon saaminen on aika vaikeaa ja kotona kypsyttämisen vaativa ennakoiva osto vielä vaikeampaa. Sweet chili toimii muuten hyvin vuohenjuuston kanssa!
 
Pirun hyvä vuohenjuustosalaatti

salaattia
kurkkua
oliiveja
mangoa/ persikkaa

uunissa käytettävät
tomaatteja
punasipulia
valkosipulia
pinjansiemeniä (auringonkukansiemeniä ilman uunitusta)
vuohenjuustoa

oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
sweet chili -kastiketta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi. Kannattaa silmäillä välillä, varsinkin pähkinät kärähtävät helposti.

Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä.
Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.