Jamien keittiössä eräässä jaksossa oltiin yhdessä Fifteen-ravintoloista leivontapuuhissa. Siellä valmistui erilaisia pizzoja, calzoneja ja näitä. Pohjana siis luultavammin oli valkoinen, vehnäinen pizzataikina. Ihan alusta en ohjelmaa seurannut enkä pikaisella googletuksella jakson tietoja löytänyt. Täytteeksi tuli mm. edellisen päivän antipastipöydän jämiä: grillattua paprikaa, kesäkurpitsaa ja fenkolia. Täytetty taikina rullattiin kuin korvapuusteja tehdessä. Leikatut palaset laitettiin pellille pystyyn vieriviereen bostonkakun tyyliin. Pohjaa vein terveellisempään suuntaan, täyte on suunnilleen sama.

Kasvis-mozzarellarullat 12 kpl
 
pohja
3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
suolaa
sokeria
3 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl sämpyläjauhoja
n. 4 dl hiivaleipäjauhoja
 
täyte
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1 prk tomaattimurskaa + tuoretta basilikaa (tai yrttimaustettua tomaattimurskaa)
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
mozzarellaa
parmesaania (ei ollut)
 
Tee pohjataikina ja kohota 40 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte:
Halkaise paprika 4 osaan ja siivuta kesäkurpitsa pitkittäin. Paahda grillivastuksen alla kunnes paprikoiden pinta kuplii ja mustuu. Kesäkurpitsat voi ottaa aiemmin pois jos ne ruskistuvat liikaa. Siirrä kannelliseen astiaan hetkeksi. Irrota paprikoista kuoret ja pilko ainekset. Lisää joukkoon valutettu tomaattimurska, mausteet ja öljy.
 
Kauli kohonnut taikina levyksi. Asettele revitty mozzarella yhteen reunaan niin, että rullattaessa se jää keskelle. Levitä täyte pohjalle ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Kääri rullaksi, leikkaa paloiksi ja nostele leivinpaperin päälle pellille. Kohota uunin kuumenemisen ajan. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.