Pystyykö joku laittamaan rahkapiirakoihin täytettä niin maltillisesti, ettei se pursuile uunissa pitkin peltiä? Täällä on yksi joka ei pystynyt taaskaan! Täytettä kun kuitenkin saisi olla aika reilusti. Makuun olen ihan tyytyväinen, sovitaan että se on pääasia. Toiseen pellilliseen laitoin persikkaa ja toiseen aiemmin syksyllä tekemääni omenapalamarmeladia. Tämän myötä HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Rahkapiirakat 12 kpl

pullataikina
2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1/2 muna
75 g leivontamargariinia
6-7 dl vehnäjauhoja
 
rahkatäyte
1 prk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 dl kermaa
1 kananmuna
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia
 
persikkaa kuutioituna/ omenahilloa
 
voiteluun 1/2 muna
 
Sekoita pari desiä jauhoja ja kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito ja kaada sekaan. Riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki. Lisää puolet taikinaan (käytä puolet voiteluun). Laita kone pyörimään. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä margariini loppuvaiheessa. Peitä liinalla, kohota tunnin verran.
Vaivaa taikinasta ilmat pois. Muotoile tangoksi, jaa 12 osaan ja pyöritä pulliksi. Laita leivinpaperoidulle pellille liinan alle kohoamaan.
Sekoita täytteen aineet keskenään.
Paina kohonneisiin pulliin jauhotetun lasin pohjalla syvennys. Voitele reunat munalla. Lisää ensin persikkaa/ hilloa, sitten rahkatäytettä syvennyksiin. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.