Lakkoilu meinasi nujertaa tämän ruoan valmistajan. Ihan ensin ajatus oli käyttää broilerin jauhelihaa, LOPPU. Kakkosvaihtoehtojauhelihana oli nauta, LOPPU. Jouduin siis ostamaan nauta-sikaa, en tykkää. Miten se haiseekin niin oudolle vaikka oli vieläpä paikanpäällä jauhettua. Runsas maustaminen ja etenkin kaneli kuitenkin peittivät pahan sian maun alleen.
Munakoison tilalla voisi käyttää myös kesäkurpitsaa. Täytteeseen taas kokeilisin esim. porkkanaraastetta ja varsiselleriä. Jauhelihaa vaan oli nyt sen verran paljon, etteivät koisot olisi enempää täytettä vetäneet. Ohje löytyi Pastanjauhajien arkistoista. Omista arkistoista taas löytyy toinenkin täytettyjen munakoisojen resepti.

Täytetyt munakoisot

1 munakoiso
300 g jauhelihaa
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
pieni purkki tomaattipyrettä
basilikaa
kanelia
mustapippuria
ripaus sokeria
suolaa
 
juustoraastetta
 
Halkaise ja koverra munakoiso. Pilko sisus ja paistele palasia öljyssä. Silppua sipulit ja lisää pannulle jauhelihan kera. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Täytä munakoisot ja ripottele päälle juustoraastetta. Uunita 200 asteessa puolisen tuntia.