Wuhuu! Bloggailua takana tasan 1 vuosi! Kyllästymistä ei ole ilmentynyt, virtaa riittää edelleenkin jakaa onnistumisia, epäonnistumisia ja tunnelmia kanssanne. Viime vuonna tällä päiväyksellä muisteltiin vapun antimia. Tuota mozzarella-pastasalaattia pitäisikin tehdä taas. Juhlistetaan tätä juhlapäivää vaikka taannoin grillaamillamme lehtipihveillä ja tietysti viinin kera, skool!

Käsissä 700g hirven vasan paahtopaisti, tarkoituksena tehdä jonkinmoista pataruokaa. Katsastus ulos, jossa aurinko porotti ja grilli kiilteli kutsuvasti. Muutos suunnitelmiin ja miettimään mitä paahtopaistista voisi grillata. Ensimmäisenä mieleen tulivat lehtipihvit ja sen myötä maustevoi jota tein ekaa kertaa ihan itse. Ei mikään supervaikea todellakaan. Pihvit leikattiin paistin paksuimmasta kohdasta ja päätypalat jätettiin seuraavan päivän ruokaan. Sitten kevyt nuijiminen, suolaus, pippurointi ja grillaus. Lautasella myös salaattia uudesta kaalista, porkkanasta ja ananaksesta sekä sitruunaisia perunoita.

Maustevoi

voita tai margariinia (pehmeää oivariinia)
grillausmaustetta
valkosipulin kynsi hienonnettuna

Sekoita mausteet voihin. Kiedo kelmuun ja pyöritä tiiviiksi tangoksi. Laita pakastimeen n. tunniksi. Leikkaa jähmettyneestä pötköstä viipaleita kuumien pihvien päälle.

Etelä-Afrikkalainen Versus on perushyvä, edullinen, monen ruoan kanssa sopiva viini, mutta meidän pippuristen pihvien ja sitruunaisten perunoiden kera se ei ehkä ollut parhaimmillaan. Bloggaajan kirjoitusinspiraatio-viininä toimii loistavasti!