Paahtopaistin jämistä tehtiin vartaita. Lihat marinoitiin viime kesäisen Maku-lehdessä olleen grilli-extra-liitteen ohjeen mukaan. Samainen lehtinen ohjeistaa grillaamaan lisäkkeeksi kesäkurpitsoja vuohenjuustotäytteellä. Parhaimmillaan olisivat pienet, kesän ensimmäiset kurpitsat jolloin jokainen syöjä saisi kokonaisen tai jopa kaksi. Tuo kuvassa näkyvä mössö on siis se kesäkurpitsa, kovinhan tuo ylikypsäksi pamahti ja vuohenjuustostakin jäljellä enää kuoret.. Kannattaa siis kurkistaa välillä miltä folion sisällä näyttää.

 Varraslihojen marinadi (kilolle lihaa)

1/2 dl makeaa soijakastiketta
3 rkl öljyä
3 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl sinappia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl chilirouhetta

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada lihapalojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Täytetyt kesäkurpitsat (4 annosta)

8 pientä kesäkurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
150 g vuohenjuustoa
rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia (kuivattua)
 
Revi alumiinifoliosta 8 suorakaidetta. Huuhdo kurpitsat ja leikkaa jokaiseen pitkittäin syvä viilto. Yritä pitää pohja ehjänä. Nosta kurpitsat folioarkkien päälle ja voitele pinta öljyllä.
Leikkaa vuohenjuustosta ohuita viipaleita ja paina ne kurpitsojen vakoihin. Ripottele päälle mausteita. Sivele pintaan öljyä ja sulje foliot. Kypsennä grillissä noin 25 minuuttia. Tarjoa joko kasvisruokana tai grilliruoan lisäkkeenä.