Purkeittain suolasieniä, kuivattuja suppilovahveroita, pakasteessa kanttarellejä ja korvasieniä. Noiden tuhoaminen tuntuu mahdottomalta ennen seuraavaa satokautta. Tässä yksi yritelmä. Pohja on Ruoka ja Viini-sivustolta puolitettuna, täyte omasta päästä.

Korvasienipiiras

pohja
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
50 g juustoraastetta
1/3 dl vettä
 
täyte
2-3 dl esikäsiteltyjä korvasieniä
1 sipuli
öljyä
persiljaa, suolaa, pippuria
2 munaa
2 dl kasvisrasvasekoitetta
100 g juustoraastetta
 
Nypi keskenään rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu hiutaleet. Lisää juustoraaste ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle.
Pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää pilkotut sienet ja paistele hetken aikaa. Mausta.
Riko kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja juustoraaste.
Levitä sieniseos piiraspohjalle ja muna-kerma-juustoseos sen päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.