Punaisia linssejä käytettiin aiemmin lihapataan, mutta sen jälkeen ideat loppuivat. Tämä simppeleistä aineksista syntyvä keitto tarjosi vajennusta linssipaketille. Mausteita laitoin kahdella kädellä, kun tuntui ettei makua ollut riittävästi. Sitten sitä olikin jo liikaa joten ehkä puolitoistakertainen lisäys olisi sopiva. Veden määrän taas puolitin, koska nestettä tuntui olevan tarpeeksi. Tässä kuitenkin se alkuperäinen ohje jota voi säätää tai olla säätämättä.

Ja kaipaahan keitto aina seurakseen leipää. Sämpylöiden ja leivän sijasta leivoinkin vaihteeksi perunarieskoja. Näihin tuli himo! Yllättävää, miten hyvin perussuomalaiset rieskat käyvät mausteisen keiton kanssa.

Paprika-linssikeitto (4 annosta)

1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl ruokaöljyä
1 (puna)sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk n. 4 dl kuorittuja säilyketomaatteja
1 vihreä paprika hienonnettuna (punainen)
6 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
suolaa
mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
1 tl makeaa savupaprikajauhetta
2 rkl punaviinietikkaa
tarjolle murustettua fetajuustoa

Paahda mausteita kattilan pohjalla hetki. Älä päästä palamaan. Lisää öljy ja hienonnettu sipuli ja valkosipulit. Kuullota pehmeiksi. Lisää kattilaan tomaatit, pilkottu paprika ja vesi. Anna kiehua hetki. Lisää linssit. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä, noin 15 min. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sokerilla. Soseuta keitto ja lisää joukkoon paprikajauhe ja punaviinietikka. Anna kiehahtaa. Tarjoile keitto kuumana tai kylmänä murustetun fetajuuston kanssa.

Perunarieskat (12 kpl sain minä)

5 dl perunasosetta
2 munaa (1 riittää)
1 tl suolaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl ohrajauhoja
 
Valmista perunasose. Kuori ja keitä perunat kypsäksi. Soseuta ja lisää hieman keitinvettä/ maitoa/ ruokakermaa. Jos perunasosetta on jäänyt tähteeksi, käytä se rieskan valmistamiseen. Sekoita jäähtyneeseen soseeseen suola, munat ja jauhot. Nosta taikina kasoiksi pellille leivinpaperin päälle. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä ohuiksi rieskoiksi. Pistele leivät haarukalla ja paista 250 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes rieskat ovat sopivasti ruskettuneet.