Sain ensimmäisen hääkakkutilaukseni. Paljastettakoon heti kättelyssä, että tilaajana oli äitini ja hääparina 55 vuotta naimisissa ollut pari eli isovanhempani. Suurta lukua juhlittiin pienellä porukalla syömällä ja juomalla. Musiikista vastasi Olavi Virta, vanhaa henkeä mukaillen. Teema oli vaaleanpunainen ja ruusuinen, kuten kakustakin näkee. Pöydässä oli 10 roosaa ruusua, lasissa Fresitaa ja lautasella mm. nokkoskeittoa, korvasienipiirakkaa, mureketta ja valkosipuliperunoita.

Hääkakkua siis aloin sunnittelemaan. Vaaleanpunainen marsipaanipäällys ja -ruusut olivat tavoitteena. Olisin halunnut kakkuun myös toisen ja kolmannenkin kerroksen hääkakkutyyliin, mutta 8 syöjälle se olisi ollut liikaa. Ruusujen näpertelypäiväksi sattui tietysti ihan mahoton helle. Kuluipahan jokunen kalorikin hermojen lisäksi. Mitään tekovaihekuvia en ehtinyt tiimellyksessä napsimaan, mutta onneksi esim. Kakkupaakari- ja Herkkuhovi-blogeista löytyy ohjeet, joilla pitäisi ruusujen valmistua keneltä vain (siis ainakin teoriassa).

Tein symbolisesti joka kymmenelle vuodelle ison ruusun ja jokaiselle yhdelle vuodelle nupun. Ruusunnuput on rakennettu spagetin pätkän päähän, kuivattaminen ja kakkuun kiinnitys sujuu siten helpommin. Lehtikuvion painoin oikeilla sireenin lehdillä vihreisiin marsipaanilevypalasiin, josta sitten leikkasin kapeita lehtiä. En käyttänyt ollenkaan jauhoja, vaan kaulitsin leivonta-alustan puuttuessa muovitaskun päällä. Siitä lehdet irtosivat helposti hieman nuolijalla avustaen. Annoin koristeiden kuivua seuraavaan päivään. Aikaahan noissa meni tuntitolkulla ja aloittelijan tekeleille näyttävätkin. Marsipaanipäällyksen kippaaminen kakun päälle meni vähän mönkään, sivuille jäi laskoksia. Hääpari ja muu juhlaväki oli kuitenkin tyytyväinen kakkuun.. Palastakaan ei jäänyt dogibägiin.

Kakkupohja

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Mansikkamousse

n.5 dl pakastemansikoita
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk FloraVispiä
sokeria, vaniljasokeria
0,5 dl mansikkamehua
2 liivatelehteä (3 jos haluat jähmeämpää)

Valuta sulaneita mansikoita hieman, ota mehu talteen. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja mansikkasose. Lisää sokereita makusi mukaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta tilkka mansikkamehua ja sulata valutetut liivatteet mehuun. Jäähdytä hieman ja lisää mousseen. Sekoita huolella.

Vuoraa 20 cm:n irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Leikkaa kakkulevystä 3 pyörylää. Laita pohjalle kakkulevy, kostuta mehulla ja levitä puolet moussesta vuokaan. Toista. Päällimmäiseksi tietenkin kakkulevy. Peitä vuoka ja nosta kylmään jähmettymään seuraavaan päivään.

Kakun päälle

1 dl FloraVispiä
roosaa marsipaania (käytin 250 g Sallisen marsipaania ja noin puolet 200 g:n Dr. Oetkeristä mikä jäi yli ruusuista)

Vaahdota kerma ja sivele kakku tasaiseksi. Kaulitse marsipaani esim. muovin päällä ja nosta sen avulla kakun päälle. Painele marsipaani kevyesti kiinni myös kakun reunoihin ja leikkaa alareunasta ylimääräinen pois. Kaulitse yli jäänyt marsipaani levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä pari pitkää suikaletta siistimään kakun alareunaa. Kiinnitä ruusut ja lehdet tomusokeri- vesiseoksella tai siirapilla kakun päälle.

                                              Ihanan kamalia ruttusia..