Juhannuksen iltapalapiirakaksi makkaran ja salaatin kaveriksi testasin Maku-lehden ohjetta. Pohja oli aika leseinen, vähän liiankin ja täytteessä olisi saanut olla enemmän makua. Edelleenkin paras suolainen piiraspohja on mielestäni maitorahkapohjainen, jonka lopputulos on mehevä ja pehmeä.

Kesäkurpitsa-pekonipiirakka

pohja
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kolmen viljan leseseosta
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl kuivattua rosmariinia
150 g voita kuutioituna
1/2 dl vettä
suolaa
 
täyte
1 paketti (170g) pekonia
1 paprika
1 kesäkurpitsa
150 g mozzarellaraastetta
2 dl maitoa
3 munaa
mustapippuria
 
Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta pallo ja kääri kelmuun. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 minuuttia.
Silppua pekonit. Paista ne pannulla, valuta ylimääräinen rasva pois. Viipaloi kesäkurpitsa, pilko paprika ja lisää pannulle paistumaan.
Kauli taikina ja nosta joko voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 20 cm). Levitä vuoan pohjalle täyte ja lisää päälle juustoraaste. Sekoita kulhossa maito, munat ja pippuri. Kaada muna-maitoseos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.