Lomalta on palattu, mutta matkapostaus saa vielä odottaa, koska kone on totaalisen jumissa. Kuvien lataaminen kestää ja kestääää..
Tähän väliin esittelen kevennetyn lomaltapaluukeiton, joka valmistui kanasta ja kasviksista fiilispohjalta. Olkoon nyt vaikka meksikolainen, vaikka intiahenkisiä mausteitakin löytyy.

Meksikolainen kanakeitto

350 g broilerin filesuikaleita (sanghai)
3 pientä porkkanaa
2 kesäsipulia
puolikas kesäkurpitsa
maissia
kiinankaalia
tuore chilipalko
 
kanaliemikuutio
sweet chili- kastiketta
suolaa
pippuria
kurkumaa
jauhettua korianteria
garam masalaa
ripaus kanelia

Kuori porkkanat, suikaloi ja laita kiehumaan kanaliemikuutiolla varustettuun veteen. Silppua kesäsipulit varsineen ja lisää joukkoon. Paista broilerit pannulla. Lisää suikaloitu kesäkurpitsa, pilkottu chili, maissit sekä broilerit keitokseen porkkanoiden ollessa lähes kypsiä. Heitä sekaan myös muut mausteet, maistele välillä. Kääntele valmiin keiton sekaan kiinankaalisuikaleet.