Edellinen virkattu matto ei löytänytkään paikkaa, vaan meni myyntiin ja matkasi Helsinkiin uuteen kotiin. Maton virkkaus oli kuitenkin niin kivaa, että Virkatun linnun innoittamana päätin aloittaa seuraavan kierrätyshenkisen matto-projektin. 
Ensin tosin yritin virkata mattoa muovipusseista huonoin tuloksin. Muovikude oli venyvää ja nihkeää virkata. Pienen pätkän jälkeen luovutin..
Leikkelin siis vanhoja trikoopaitoja kuteeksi, menipä sinne yhdet (liian) iloisen oranssit boxeritkin. Äiti toi varastoistaan kassillisen, osa löytyi itseltä ja pari XL-kokoista t-paitaa ostin eurolla kirpparilta. Kustannuksia ei materiaaleista juuri kertynyt.

Matto on virkattu kiinteillä silmukoilla numeron 10 koukulla. Alkuun suljettu ketjusilmukkarimpsu. Sitten perusideana oli lisätä silmukka 1. kerroksella jokaiseen silmukkaan, 2. kerroksella joka toiseen, 3. kerroksella joka kolmanteen... Tarkkaillen kuitenkin, ettei muodostu kuppia tai reuna ala aaltoilemaan. Maton isotessa tuli monta kerrosta, ettei lisäyksiä tarvinnut tehdä lainkaan. Reunus on tehty kuten Juhannusruusumatossa eli "alle" ketjusilmukkarimpsuja, joiden väliin virkataan muutama kiinteä silmukka. Viimeisellä kerroksella noihin rimpsuihin tehdään pylväitä.

Vihdoin ja viimein sain puuttuvan viimeisen kerroksenkin valmiiksi. Kokoa matolle tuli halkaisijan osalta 95 cm. Ensimmäisestä kuvasta ruoho on vihertynyt ja kasvanut aika lailla. Aikaa meni pari kuukautta, mutta selitykseksi kelvannee jatkuvat sateet. Silloin ulkovirkkuu ei etene. Päättelyynkin meni puoli päivää, mutta nyt on uusi matto eteisessä!