Kesän ensimmäinen, pieni ja rapsakka kotimainen kaali silppuuntui yleiskoneessa hienon hienoksi raasteeksi. Olen omistanut tuon koneen n. 10 vuotta ja käytin raastinta ekaa kertaa. Jotenkin se vaan tuntuu niin työläältä kasata ne kymmenen osaa ja puhdistus, se vasta paras osuus onkin (lisää tarinaa koneesta ja sen seuraajasta täällä). Päätin nyt kuitenkin uhrautua, koska veitsellä kaalin pilkkominen niin pieneksi on aika mahdotonta. Kyllä kannatti!

Olin aika innoissani, koska pitkästä aikaa hyvältä kuulostanut resepti myös maistui hyvälle. Mausteita tosin laitoin kaksinkertaisen määrän. Pihvit onnistuivat ilman ohukaispannuakin, vaikka taikina kovin vetelältä vaikuttikin. Paistinpannulle vaan pieniä kasoja, josta ne leviävät sopiviksi pihveiksi. Nautitaan tietenkin puolukkahillon kera.
 
Varhaiskaalipihvit 20 kpl
 
3 munaa
1 prk ruokakermaa
300 g varhaiskaalia hienona raasteena
1 sipuli hienonnettuna
0,5-1 dl keitettyä riisiä (meni reilumminkin)
1 prk raejuustoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 rkl meiramia
mustapippuria

Yhdistä munat ja kerma kulhossa. Lisää joukkoon loput aineet. Sekoita hyvin. Paista rasvassa ohukaispannulla miedolla lämmöllä paksuhkoja pihvejä. Tarjoa puolukkahillon ja keitettyjen perunoiden kanssa.