Mustikoiden hävitysprojekti jatkuu.. Vatut sain jo ujutettua yhteen piirakkaan, mansikoitakaan ei olisi enää kuin pari rasiaa. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin puolukkaa, mutta kun noita mustikoita nyt on niin laitoin niitä. Kookos ja lime taas sattumalta ovat suosikkejani, niinpä tämä täytyi testata. Mutta sitten alkoi tulla niitä MUTTIA...
 
Pohja nimittäin oli aika katastrofi. Taikinasta tuli tosi löysää ja jouduin lisäämään jauhoja, että sain siitä vuokaan paineltavaa. Normaali margariinilla/ voilla voisi tulla sopiva taikina. Mutta nro 2: Esipaistaessa taikina kohosi niin, ettei siinä ollut enää reunoja, vaan se oli yhtä tasaista pohjaa. Yritin sitä vähän painella, että sain täytteen mahtumaan keskelle. Eikä se kaikki koookosmaito-hässäkkä siihen mahtunutkaan. Lopputulos oli pohjan osalta kova ja tiivis (epäilen onko esipaistaminen tarpeellista) ja täytettä olisi saanut olla se täysi määrä, koska se oli ihan MAHOTTOMAN hyvvää! Mustikat sopivat oikein hyvin limen ja kookoksen kaveriksi.

Jos joku aikoo tätä ilman riskiä kokeilla, niin suosittelen vaihtamaan alkuperäisen pohjan johonkin hyväksi todettuun ohjeeseen. Minun piti vielä viedä tämä isovanhempien kahvipöytään, joten hieman ketutti.. Tuohtumus kirvoitti kommentoimaan Kati Pohjan pohjaa kommenttilootaankin.

Kookos-mustikkapiirakka

pohja
hyväksi havaittu piirakkapohja esim. muropohja täältä
 
täyte
1 lime
2 dl kookosmaitoa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita + perunajauhoja
 
Tee pohja ohjeen mukaan. Raasta hyvin pestystä limetistä kuoren vihreä osa ja purista mehu. Sekoita täytteen aineet mustikoita lukuun ottamatta keskenään. Jauhota mustikat ja levitä piirakkapohjalle. Kaada päälle täyteseos. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia tai niin pitkään kun pohjasi vaatii.