Alunperin tässä piti olla ylistävä kirjoitus makean punaisesta raparperi-mansikkasimasta, johon pääsivät tämän kesän ensimmäiset oman pihan raparperit. Siitä tuli aika kamalaa, kuin kiljua. Jos joskus vielä uskaltaudun tekemään raparperista juomaa, teen mehua. Sinne meni jokunen litra viemäristä alas..

Aika huonolta näyttää tämän vuoden raparperisato. Omalla pihalla varret ovat tosi ohuita, vaikka olen lannoittanutkin. Mökilläkään ei sadolla pääse kehumaan. Viime vuonna tähän aikaan oli mieletön pusikko, nyt vain pari vaivaista vartta. Sain kuitenkin piirakkatarpeet.
Kookosmaidon jämä piti saada pois ja plussaa olisi myös kermaviilipurkin hävitys. Herkku ja koukku oli tehnyt herkullisen kuuloisia kookos-raparperimuffinsseja, mutta mielummin loikoilin auringossa, kun hikoilin keittiössä.. joten päädyin tähän helppoon piirakkaan. Toisenkin kerran olen sitä tehnyt, silloin laitoin mustaherukkaa ja vadelmaa lisäksi. Tällä kertaa tein puolikkaan annoksen piirasvuokaan. Maidon tilalla käytin siis kookosmaitoa ja päälle raparperia, hiukan sokeria sekä jauhettua inkivääriä. Kermaviiliseosta tein koko annoksen. Toimii!