Ateriakokonaisuus on koottu Pippurimyllyn arkistoista. Varsinkin parmesaanilla paneroitu kana osoittautui todella maukkaaksi tapaukseksi. Ihmettelen vaan, miten olen joskus voinut inhota parmesaania? Sehän on ihan taivaallista! Mutta mikäpä juusto ei olisi..

Parmesaanikana

2 broilerin fileepihviä
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl parmesaaniraastetta
persiljaa, valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria
1 kananmuna

Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste ja mausteet keskenään. Riko kananmuna erilliselle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyörittele broilerinfileet ensin kananmunassa ja sitten parmesaaniseoksessa.
Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi molemmilta puolilta.

Kikhernerisotto

2 dl risottoriisiä
1 prk kikherneitä

kastike
2 dl kookosmaitoa
1/2 tl currya
1/4 tl juustokuminaa
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/2 rkl merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä (laitoin murskaa)
2 valkosipulinkynttä 
herkkusieniä
1 paprika
pala kesäkurpitsaa

Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan (käytin kanalientä) ja sekoita valutetut kikherneet joukkoon. Lisää vettä sen verran, että risotto pysyy kosteana. Peitä kannella.

Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kookosmaitoon mausteet ja tomaattipyree. Purista joukkoon valkosipulit. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pilko sienet, paprikat ja kesäkurpitsa. Lisää kasvikset kookosseokseen. Anna kasvisten hautua liemessä miedolla lämmöllä jonkin aikaa, älä ylikypsennä, kasvikset saavat napsahtaa hampaissa. Sekoita kasvis-kookosliemi risoton joukkoon.